T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ANKARA / ÇANKAYA - ÜMİTKÖY ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ

Tarihçe

 

ÜMİTKÖY ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ FEN VE SOSYAL BİLİMLER PROJE OKULU

 

Proje okulu olduğu tarih olan 2016 yılından bu yana proje tabanlı eğitim imkânı sunan Ümitköy Anadolu İmam Hatip Lisesi Türkiye 'nin öncü okullarından biri olma unvanını sürdürmekte ve bu konuda birçok proje okuluna da rehberlik yapmaktadır.

 

                 Ümitköy Anadolu İmam Hatip Lisesi, analitik düşünme becerisine sahip, sorgulayan, araştırmacı, yenilikçi, girişimci, problem çözme becerisine sahip, dünya ile rekabet edebilen ülkemizin geleceğine yön verecek bireyler yetiştirmeyi hedef edinmiştir.

 

   Fen ve Sosyal Bilimler alanlarında eğitim veren okulumuz, Stem ve eTwinning okulu olma niteliklerine de sahiptir. Dijital beceriler ve güvenli internet kullanımı konusunda da öğrencilerimizi geliştirmeyi amaç edinen okulumuz, eSafety Label alan sayılı okullardan biri olmuştur.

 

   Ümitköy Anadolu İmam Hatip Lisesinde, 21. yüzyıl becerilerine sahip bireyler yetiştirmeyi hedefleyen proje tabanlı bir Yabancı Dil eğitimi verilmektedir. Öğrencilerimize yabancı dilin gerektirdiği dört ana beceriyi (Okuma-Yazma-Dinleme ve Konuşma) proje temelli öğrenme modeliyle yaparak ve yaşayarak kazandırmak.

 

    Öğrencilerimizin ulusal ve uluslararası dil yeterlik sınavlarında başarılı olabilecek akademik donanımı kazanmalarını sağlamak ve Avrupa projelerinde rol almalarına olanak sağlamak,

 

       Eleştirel Düşünme becerileri gibi üst düzey düşünme becerileri kazandırmak, mesleki anlamda gereken beceri ve kazanımlar ile öğrencilerimizi donatmak. Okulumuzu temsil düzeylerini arttırmak amaçlarımızdandır. Tüm bu amaçlarımızı gerçekleştirebilmek adına okulumuzda eTwinning ve Erasmus + projeleri yürütmekte ulusal uluslararası yarışmalarla öğrencilerimizin gelişimine katkı sağlayarak onları hayata hazırlamaktayız.

 

   Öğrenci odaklı bir yaklaşımla öğrencilerimizin özgür düşünceleri doğrultusunda gelişmelerine imkân sağlamaktayız. Matematik, doğa bilimleri,  teknoloji ve sanat alanlarında sunulan eğitimlerimizle öğrencilerimizi en iyi derecede üniversiteye hazırlamaktayız.

 

     Okulumuz akademik çalışmaların yanında ders dışı etkinlikleriyle de öğrencilere zengin içerik sunmakta. Her birey farklıdır ve her bireyin ilgi alanları farklıdır prensibinden yola çıkarak ders dışı, sosyal etkinliklere de önem vermekteyiz.

 

Robotik ve kodlama, uygulamalı laboratuvar çalışmaları, sertifikalı iha-drone eğitimleri, olimpiyat hazırlık çalışmaları, doğa ve akademik sınav hazırlık kampları ile öğrencilerimizi geleceğin problemlerine çözüm oluşturacak bireyler olarak yetiştirmek için imkan tanıyoruz.

 

   Ulusal, uluslararası yarışmalar,  Konferanslar TÜBİTAK, Teknofest, Oku-Yorum, MUN konferansları, Münazara yarışmaları, matematik yarışmaları gibi etkinliklerle öğrencilerimizin hayatına farklılık katarak, kendilerine güvenen sosyal alanda kendini geliştirmiş bireyler olmalarına da imkân sunmaktayız.

 

Okulumuza kayıtlı her öğrencimizi ilgi ve yetenekleri doğrultusunda Ümitköy Anadolu İmam Hatip Lisesi Spor Kulübü ve Derneği bünyesinde; Basketbol, Futbol, Futsal, Hentbol, Masa Tenisi, Taekwondo, Kickboks, Badminton, Geleneksel Okçuluk, Olimpik Okçuluk ve daha birçok alanda öğrencilerimizi lisanslı sporcular olarak yetiştiriyoruz.

 

Alanlarında uzman, teknolojik ilgisi ve bilgisi yüksek, yeniliğe açık, genç, dinamik eğitim kadrosu, liyakat sahibi vizyoner idari ekibiyle öğrencilerimizin hayallerinin gerçeğe dönüşmesinde köprü olabilecek; ülkemizin ve dünyanın ihtiyacı olan geleceğin nesillerini yetiştirmeyi amaç edinmiş bir proje okulu olarak çalışmalarımızı sürdürmekteyiz.

 

 Biliyoruz ki ezbere dayalı eğitim değil; yenilikçi, dijital becerilerle zenginleştirilmiş, problem çözme becerisi kazandırma, nitelikleri taşıyan eğitimlerle ancak gerçek başarıya ulaşabiliriz ve bu sayede öğrencilerimizi dünü anlayan, bugünü yorumlayan,  geleceği uygulayan, üst düzey beceriler kazanmış bireyler olarak hayata kazandırabiliriz.

 

Dr. Ferhat TOPRAK

 

Okul Müdürü 


Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 28.04.2020 - Güncelleme: 20.08.2023 14:41 - Görüntülenme: 1754
  Beğen | 5  kişi beğendi