ÜMİTKÖY ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ

Adres
Alacaatlı Mahallesi 3354/1 Cad. No 6 Çankaya/ANKARA İLGİNİN,BİLGİNİN,BAŞARININ,GÜVENİN,GELECEĞİN ADRESİ ÜMİTKÖY ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ FEN VE SOSYAL BİLİMLER PROJE OKULU
Vizyon
Kurumsal kimliği ve sunduğu hizmetlerle örnek alınan,  kültürel mirası değerlendirebilen, yaşanan hayatı yorumlayabilen, problemlere çözüm üretebilen, millî ve manevî değerlerine sahip çıkan, güçlü, mesleğinde lider, kendine ve milletine saygılı ve sorumlu insanları yetiştiren bir kurum olmayı başarmaktır.
Misyon
Öğrencilerimizin zihninde, insana, düşünceye, ahlâka ve kültürel mirasa saygıya dayanan bir din öğretimi anlayışının yayılmasına katkıda bulunarak evrensel ilkeleri gözeten, yüksek karakterli ve nitelikli insanlar yetiştirmektir.
Başarılar
Okulumuz öğrencilerinin ilçe, il, bölge, ülke ve uluslararası düzeyde yapılan sportif, kültürel ve akademik yarışmalarda birçok başarısı vardır.
Revir:1
Öğretim Şekli :TAM GÜN EĞİTİM- Pansiyonlu (100 Erkek Öğrenci) FEN VE SOSYAL BİLİMLER PROGRAMI - HAFIZLIK PROGRAMI - YABANCI DİL PROGRAMI
Yabancı Dil
İngilizce-Arapça İngilizce Ağırlıklı Yabancı Dil Programı Arapça Ağırlıklı Yabancı Dil Programı
Ulaşım
Kızılay-Korukent metro aktarma 586-592-596-598 numaralı otobüsler ile Kızılay-Sıhhıye-Türkkonut dolmuşları
Servis Bilgisi
SERVİS VAR (ÇAYYOLU, TÜRKKONUT, YAŞAMKENT, YAPRACIK, ETİMESGUT, SİNCAN, ERYAMAN, DEMETEVLER, BEŞEVLER, BAHÇELİEVLER, BEŞTEPE, İNCEK) Öğrenci adreslerine ve servis kullanacak öğrenci sayılarına göre güzergahlar değişiklik gösterebilir.
Yerleşim Yeri
ŞEHİR MERKEZİ, Okulumuz Alacaatlı Mah. Ana bulvara yakın, ulaşımı kolay ancak trafik gürültüsünden uzak, öğrenci açısından güvenli nezih bir bölgede bulunmaktadır.
Kontenjan Bilgileri
2023-2024 : 5. sınıf 90 öğrenci (30 Hafızlık Programı - 60 Yabancı Dil Ağırlıklı Program) 9. sınıf 60+2 öğrenci
%1 - %22
% 89
Sportif Etkinlikler
FUTBOL,FUTSAL, BASKETBOL, HENTBOL, VOLEYBOL, MASA TENİSİ, TENİS, ATLETİZM, JUDO, TAEKWONDO, GELENEKSEL OKÇULUK, OLİMPİK OKÇULUK, ORYANTRİNG, ESKRİM, TREKKİNG BODY FİTNES. ÜAİHL SPOR KULÜBÜ DERNEĞİ BÜNYESİNDE ÖĞRENCİLERİMİZE BİRÇOK FARKLI ALANDA SPORCU LİSANSI ÇIKARILMAKTADIR. ÜMİTKÖY AİHL SPOR KULÜBÜ DERNEĞİ HENTBOL TAKIMI SÜPER LİGDE MÜCADELE ETMEKTEDİR.
Bilimsel Etkinlikler
TUBİTAK 4006 TÜBİTAK LİSELER ARASI PROJE YARIŞMALARI KALKINMA AJANSI - ULUSAL AJANS PROJELERİ
e-twinning ERASMUS+ MUN TÜBİTAK, TEKNOFEST TUBİTAK
E-TWİNNİNG ERASMUS K 101 K 229
Diğer Hususlar
BİREYSEL İLGİ, ETKİN REHBERLİK, KOÇLUK SİSTEMİ, SINAV KURSLARI VE KAMPLARI, DENEME SINAVLARI, BİLGİ YARIŞMALARI, KÜLTÜREL GEZİLER, DOĞA KAMPLARI, 14-18 KİŞİLİK SINIFLAR, ROBOTİK KODLAMA VE YAZILIM, ATÖLYELER, MANEVİ EĞİTİM PROGRAMLARI, ÇOK FARKLI BRANŞLARDA SPORTİF ETKİNLİKLER... KAPALI SPOR SALONU, AÇIK HALI SAHA, TENİS KORTU, BODY FİTNES SALONU, OKÇULUK SALONU, HAYAT BAHÇESİ GİBİ DAHA BİRÇOK ÖZEL EKLENTİLERİ MEVCUTTUR.